powered by Footballnet-gr






      






                          

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Α.Ο. Κέρκυρα όλη η Ιστορία


Κέρκυρα είναι αθλητικό ποδοσφαιρικό σωματείο του ομώνυμου νησιού.

Ιστορία

Το 1965 έγινε η συγχώνευση τριών από τις τέσσερις ομάδες της Κέρκυρας. Με πυρήνα τον Άρη, που ήταν ο τοπικός πρωταθλητής της περιόδου, ο Αστέρας και ο Ελλήσποντος σχημάτισαν τον Α.Ο. Κερκυραϊκό έτσι ώστε να εκπροσωπηθεί καλύτερα η Κέρκυρα σε εθνικό επίπεδο.

Το 1968 υστερα απο απειλες της δικτατοριας προσχωρεί και ο Όλυμπος στη συγχώνευση με τον Κερκυραϊκό[εκκρεμεί παραπομπή] και προκύπτει ο Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας με στόχο την άνοδο στη Β΄Εθνική κατηγορία.

Την περίοδο 1968-1969 ο Α.Ο. Κέρκυρα κερδίζει την άνοδο στη Β΄Εθνική όπου αγωνίζεται έως το 1975, από τότε άρχισε μια καθοδική πορεία με σκαμπανεβάσματα στη Γ΄και τη Δ΄Εθνική.

Το 2002 η Κέρκυρα κέρδισε την άνοδο για τη Β΄Εθνική και μετά από δύο σεζόν αγωνίστηκε στην Α΄Εθνική την περίοδο 2004-2005. Υποβιβάστηκε στο τέλος της χρονιάς στη Β΄Εθνική αλλά και πάλι ξανακέρδισε την άνοδο με αποτέλεσμα την περίοδο 2006-07 να αγωνιστεί ξανά στην Α΄Εθνική (ή Superleague). Την περίοδο 2006-2007 η Κέρκυρα υποβιβάζεται στην Β΄Εθνική όπου συνεχίζει να αγωνίζεται ως το 2010 όπου ανέβηκε ξανά στην Α'Εθνική.

Πρώην ποδοσφαιριστές
Ανδρέας Νινιάδης
Γιώργος Αμανατίδης
Γιώργος Τζαβέλας
Διονύσης Χιώτης
Γιάννης Σφακιανάκης
Μιχάλης Πανόπουλος
Έντερσον Φοφόνκα
Νιόγκου Ντεμπά Νιρέν
Μαχαμαντού Σιντιμπέ
Φαμπρίς Ρεπερνέ
Νέιθαν Μπερνς

Footballnet-gr

.