powered by Footballnet-gr






      






                          

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Σχεδιο:κυριαρχία στο Καραϊσκάκη!

Έτοιμος να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με σκοπό να επιβληθεί ως «αφεντικό» στο Φάληρο είναι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε πως «πάμε για το διπλό» ενω δήλωσε οτι η ταυτότητα του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να αλλάξει ενόψει ντέρμπι.Και πρέπει το «τριφύλλι» να παίξει την μπάλα του και πως το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είναι μεν σημαντικό, αλλά δεν είναι αυτό που «βγάζει» τον πρωταθλητή.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Πορτογάλου τεχνικού στην τηλεόραση της Nova:
Κ. Φερέιρα γνωρίζετε τι είναι derby, και πέρσι ζήσατε την εμπειρία ενός. Τι περιμένετε φέτος από την ομάδα σας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και μια δύσκολη έδρα;Θα έλεγα ότι δεν είναι ένας σημαντικός αγώνας για το ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο, αλλά ένας σημαντικός αγώνας διεθνώς. Σ' ένα clasico, υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, τόσο από πλευράς δημοσιογράφων όσο και από πλευράς φιλάθλων. Για όσους συμμετέχουν όμως, για τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές, είναι ένας σημαντικός αγώνας όπως και οι άλλοι.
Το momentum είναι με τον Παναθηναϊκό. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, βρίσκει το δρόμο του, βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι από τα λεγόμενα «six pointers», γιατί αν κερδίσεις χάνει τρεις βαθμούς και ο αντίπαλός σου. Είναι ευνοϊκή η συγκυρία για τον Παναθηναϊκό;
Στα clasicos το momentum δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, δεν θα έλεγα ότι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Σ' αυτά τα παιχνίδια, το είπα και θα το επαναλάβω, υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την εξέλιξή τους. Όπως είπα και πριν, σεβόμενοι τον αντίπαλο, σεβόμενοι το γήπεδο, σεβόμενοι τους φιλάθλους θα διατηρήσουμε την ταυτότητά μας και τους αγωνιστικούς μας τρόπους με σκοπό να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Απέναντί μας θα έχουμε μια ομάδα που θα προσπαθήσει να κάνει ακριβώς το ίδιο. Άρα, το αν μέχρι την ώρα του αγώνα είσαι καλύτερος ή χειρότερος δεν λέει κάτι.
Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό; Πιστεύω ότι πριν κοιτάξουμε τον αντίπαλο, το πιο σημαντικό είναι να κοιτάξουμε τι μπορεί να κάνει η δική μας ομάδα. Από εκεί και πέρα, ο ίδιος ο αγώνας θα μας υπαγορεύσει και θα μας υποδείξει σε ποια τακτικά στοιχεία θα πρέπει να ποντάρουμε και πως θα εξελίξουμε από εκεί και πέρα το παιχνίδι μας. Δεν πρόκειται να προετοιμάσω εξειδικευμένα την ομάδα, ούτε να την προσανατολίσω συγκεκριμένα σε κάποιον τρόπο επειδή παίζουμε εναντίον του Ολυμπιακού…
 Ποια είναι η γνώμη σας για τον κύριο Βαλβέρδε; 
Έχω πολύ καλή γνώμη. Βεβαίως, δεν γνωριζόμαστε προσωπικά γνωρίζω όμως τη σταδιοδρομία του, γνωρίζω όλα αυτά που έχει πετύχει. Σέβομαι τον κύριο Βαλβέρδε, είναι πολύ καλός στη δουλειά του και, ασφαλώς, η καριέρα του δείχνει ότι όλα αυτά που έχει κάνει δεν έχουν συμβεί τυχαία. Όλα αυτά που έχει κάνει μπορούν να είναι αποτέλεσμα μόνο πίστης και ικανότητας.
Αισθάνεστε δικαιωμένος που μέσα από τη δουλειά σας ακούσατε το όνομά σας στο γήπεδο;
Στιγμές σαν κι αυτές, είναι συγκινητικές και δεν ελέγχονται. Αν και δεν γνωρίζω ελληνικά παρ' όλα αυτά είμαι σε θέση να μαθαίνω τι έχει γραφτεί και τι έχει ειπωθεί για μένα. Πρέπει να πω ότι δεν με προβλημάτισαν όσα γράφονταν όταν τα πράγματα στην ομάδα δεν πήγαιναν και τόσο καλά. Με την ίδια γαλήνη που τα αντιμετώπισα τότε, με την ίδια αντιμετωπίζω και τώρα τα θετικά. Βεβαίως, είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι ορισμένα πράγματα που έλεγα τότε, σήμερα αναγνωρίζονται. Με τα χρόνια που έχω στο ποδόσφαιρο, έχω μάθει να μην μετακινούμαι εύκολα από τη μία άκρη στην άλλη.

Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση ανάφορικά με τον επαγγελματισμό και τη δουλειά μου. Πάντα ακολουθώ αυτή τη γραμμή, με δουλειά, με οργάνωση και ξανά με δουλειά. Αν όμως είχα φύγει παλιότερα, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, κανένας τώρα δεν θα μπορούσε να πει ότι αυτά που έλεγα τότε, σήμερα επαληθεύονται.
Πάντως, ουδείς κερδίζει μόνος του. Και κανείς δεν χάνει μόνος του. Άρα, πρέπει να σκεφτόμαστε για ποιο λόγο ένας προπονητής δεν τα κατάφερε. Όλοι μαζί χτίζουν ομάδες, φτιάχνουν συλλόγους και κερδίζουν τίτλους.

Αν σας αρεσε καντε like ή προωθηστε το κανοντας share
Footballnet-gr''

.