powered by Footballnet-gr






      






                          

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Αφιέρωμα:Ντέρμπι


Καλησπέρα σας.Το Footballnet-gr λίγες ώρες πρίν το μεγάλο Αθηναϊκό ντέρμπι κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα και αναλύει τους δύο αντιπάλους.
Τεράστια σημασία έχει για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό το αποψινό ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη για το γόητρο και να βρεθούν ξανά στην κορυφή απο τήν άλλη ο Παναθηναίκος θέλει να αποδείξει για ποιους λόγους είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
                   Ανάλυση:
Το ρεκόρ του Λέτο στο Καραϊσκάκη.
Σε δύο ιστορικά ρεκόρ στοχέυει απόψε ο Σεμπαστιάν Λέτο. Ο Αργεντινός κυνηγός έχει σπάσει τα κοντέρ με τα γκολ που έχει πετύχει και στους 7 πρώτους φετινούς αγώνες και αν βρει δίχτυα και σήμερα, θα ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ στο σερί σκοραρίσματος είτε μιλάμε για το ξεκίνημα της σεζόν είτε για οποιαδήποτε άλλη στιγμή της. Με γκολ στους 8 πρώτους αγώνες είχε αρχίσει το 1964-65(!) ο Γιώργος Σιδέρης, ο οποίος είχε σκοράρει και στα 8 τελευταία παιχνίδια της περιόδου 1968-69. Επί 8 σερί αγωνιστικές σερί πετύχαιναν γκολ και οι δύο Νικολαΐδηδες της ΑΕΚ: ο Κώστας (1967-68) και ο Ντέμης (1997-98).
Μόνο μια φορά
Την τελευταία 15ετία ο Ολυμπιακός έχει χρησιμοποιήσει τρία διαφορετικά γήπεδα ως έδρα (ΟΑΚΑ, Ριζούπολη, Καραϊσκάκη), αυτό όμως δεν έχει επηρεάσει την αποτελεσματικότητά του στα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σ' αυτά τα 15 τελευταία ντέρμπι στην εκάστοτε έδρα τους, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χάσει μόνο μία φορά: το 2006-07 με 1-0, με εκείνο το γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην εκπνοή. Στα υπόλοιπα 14 έχουν 9 νίκες και 5 ισοπαλίες (συνολικά, ο Ολυμπιακός έχει 23 νίκες έναντι 11 των «πράσινων» και 18 ισοπαλιών).
Η πιο μεγάλη απώλεια
Ένας παίκτης υπήρχε στον Ολυμπιακό που να υπερτερεί του Σεμπαστιάν Λέτο σε κάποια στατιστική κατηγορία κι αυτός θα είναι απών. Αναφερόμαστε, προφανώς, στον Αριελ Ιμπαγάσα, ο οποίος είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης των δύο «αιωνίων» στα γεμίσματα, με 15/50, έναντι 9/32 του Λέτο. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο βραχύσωμος Αργεντινός είναι και ο πρώτος παίκτης σε ασίστ, μαζί με τον Κουίνσι του Παναθηναϊκού (από 4) γι' αυτό και είναι η σημαντικότερη απώλεια για τους «ερυθρόλευκους»
Δυο σας και μόνος μου
Με μια ματία στον πίνακα των σκόρερ προκύπτει το συμπέρασμα ότι ένας Λέτο κάνει όσο οι δύο κορυφαίοι κυνηγοί του Ολυμπιακού! Ο Αργεντινός άσος έχει 10 γκολ όσα και οι Τζεμπούρ (6) και Μιραλάς (4). Είναι εντυπωσιακό, μάλιστα, ότι ο Λέτο τα έχει καταφέρει με λιγότερες από τις μισές τελικές προσπάθειες. Με 10 γκολ σε 23 τελικές έχει ασύλληπτο ποσοστό ευστοχίας (43,5%), έναντι του 22,2% που έχουν και οι δύο άσοι του Ολυμπιακού μαζί.
Υπερέχει ψηλά
Η έλλειψη κλασικού σέντερ φορ δεν έχει στοιχίσει μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό. Παίζοντας με την μπάλα κάτω, οι «πράσινοι» έχουν κερδίσει μέχρι τώρα τις εντυπώσεις, αλλά ο Ολυμπιακός υπερέχει στο ψηλό παιχνίδι. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Ο Ολυμπιακός έχει 7 γκολ από κεφαλιές σε 20 τελικές προσπάθειες έναντι 2 του Παναθηναϊκού σε 6 προσπάθειες! Μόνο ο Ραφίκ Τζεμπούρ έχει περισσότερα γκολ με το κεφάλι (3) από όσα όλοι οι «πράσινοι», με τις ίδιες τελικές προσπάθειες!
Αντίπαλοι οι «κλέφτες»
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα κλεψίματα.Οι κορυφαίοι:Ο Ζέκα και ο  Χοσέ Χολέμπας.Ο Ζέκα,έχει 16 κλεψίματα και ο Χοσέ Χολέμπας,ο οποίος έχει 15 κλεψίματα.Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο τους αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι απόψε στην ίδια πλευρά του γηπέδου.
 
Αν σας αρεσε καντε like ή προωθηστε το κανοντας share
Footballnet-gr

 

.